Wykonanie: Obrane, umyte i osuszone ziemniaki zetrzeć na tarce jarzynowej.Następnie na suchą patelnię dodać boczek pokrojony w kostkę, cebulę w kostkę oraz kiełbasę oczyszczoną że skóry i pokrojoną w kostkę podsmażyć,Następnie dodać pokrojony szczypior i wszystko podsmażyć na rumiano.Gdy już jest wszystko podsmażone, do startych ziemniaków dodać jajka oraz sól i pieprz, wszystko wymieszać i dodać ostudzoną podsmażoną kiełbasę, wszystko wymieszać łyżką.Do naczynia żaroodpornego na dno wlać olej z opisu, ułożyć przygotowaną masę.Wstawić do zimnego piekarnika nastawić na 180 stopni i piec 2 godziny plus rozgrzanie piekarnika (u mnie 10 minut na rozgrzanie),0,5 godziny przed końcem posmarować śmietaną (jest bardziej chrupiąca skórka).Podawać kto z czym lubi u nas ze śmietaną kwaśną 12 %.
Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.
Wyszukaj przepis dla siebie
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Popularne w tym miesiącu
-
Robiliście - piekliście już kiedyś pasztet z cukinii ? jeżeli nie to z czystym sumieniem polecam wam upieczenie takiej wersji pasztetu będzi...
-
Co dziś u was w taki upał króluje w czas obiadowy ? ja przygotowałam kartacze i przyznam się bez bicia że to moje pierwsze kartacze w życiu ...
-
Zdradzę państwu przepis jak przygotować wątróbkę aby w czasie smażenia nie pryskała. Jesteście ciekawi ? w takim razie zabieram się za pisan...
-
Do Niedzielnej kawki kłaniają się pyszne drożdżówki wykonane na zsiadłym mleku z borówkami i kruszonką. Lubicie ? mogą być wykonane z dowoln...
-
Dziś z wielką przyjemnością zaproszę Państwa na pyszną surówkę obiadową z ogórków gruntowych którą nauczyła mnie była teściowa, jest to najs...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz