Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.

Wyszukaj przepis dla siebie

środa, 7 sierpnia 2019

Barszcz szczawiowy

Składniki: 2 dowolne kawałki mięsa z kością,1 mała marchew,kawałek korzenia pietruszki,1,5 łyżki ulubionej przyprawy z dodatkiem soli,400-500 g szczawiu z działki lub słoik szczawiu,1 liść pora,1 liść laurowy,4-5 ziarenek ziela angielskiego,0,5 kubka dużej śmietany 18 %,1,5 łyżki cukru,szczypta pieprzu czarnego,1 jajko.

wykonanie: Do garnka wlać 2 litry wody dodać mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie i korzeń pietruszki również pokrojony dowolnie i liść pora, gotować do miękkości mięsa na kościach.Następnie wkroić umyty i przebrany szczaw lub szczaw ze słoika, chwilę pogotować na wolnym ogniu,
W między czasie śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy i jajkiem, doprawić według swego smaku, dodać ziele i liść laurowy.Wlać śmietanę zagotować.Podałam z ziemniakami okraszonymi skwarkami i jajkiem sadzonym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne w tym miesiącu