Reklama

Wyszukaj przepis

Barszcz szczawiowy

Składniki: 2 dowolne kawałki mięsa z kością,1 mała marchew,kawałek korzenia pietruszki,1,5 łyżki ulubionej przyprawy z dodatkiem soli,400-500 g szczawiu z działki lub słoik szczawiu,1 liść pora,1 liść laurowy,4-5 ziarenek ziela angielskiego,0,5 kubka dużej śmietany 18 %,1,5 łyżki cukru,szczypta pieprzu czarnego,1 jajko.

wykonanie: Do garnka wlać 2 litry wody dodać mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie i korzeń pietruszki również pokrojony dowolnie i liść pora, gotować do miękkości mięsa na kościach.Następnie wkroić umyty i przebrany szczaw lub szczaw ze słoika, chwilę pogotować na wolnym ogniu,
W między czasie śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy i jajkiem, doprawić według swego smaku, dodać ziele i liść laurowy.Wlać śmietanę zagotować.Podałam z ziemniakami okraszonymi skwarkami i jajkiem sadzonym.

Komentarze

Popularne posty