Big ciasteczka z twarogiem i truskawką.
składniki : 2 ciasta francuskie po 300 g, 400 g twarogu, 2 łyżki czubate śmietany, 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego, 4 łyżki cukru, 12 sztuk truskawek, 1 jajko, cukier kryształ do posypania ciasteczek.
wykonanie : Gotowe ciasto przeciąć w paski, w poprzek ciasta 4 paski i w z dłuż ciasta 3 paski. Nałożyć po sporej łyżeczce twarogu wcześniej przygotowanego, twaróg rozgnieść widelcem dodać ekstrakt waniliowy, cukier i śmietanę, wszystko że sobą połączyć, na twaróg położyć truskawkę, założyć drugim kawałkiem ciasta i za pomocą widelca zakleić boki. Jajko roztrzepać, smarować ciastka, każde obsypać łyżeczką cukru. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 35 minut w zależności od piekarnika na rumiano. Pyszne ciasteczka dla niespodziewanych gości.
Komentarze
Prześlij komentarz