Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.

Wyszukaj przepis dla siebie

czwartek, 22 sierpnia 2019

Bigos z kiszonej kapusty.


Bigos z kiszonej kapusty.
składniki : 1 litr wody z gotowanego boczku, 1,5 kg kapusty kiszonej, 0,5 szklanki soku z kapusty, 0,5 kg łopatki, 2 łyżki majeranku, 1 koncentrat pomidorowy 160 g, 1 łyżeczka cukru.
wykonanie : Do wody po boczku dodać drobno pokrojoną kapustę kiszoną oraz sok z kapusty i gotować do miękkości, następnie dodać łopatkę pokrojoną w kostkę i gotować do miękkości mięsa. Gdy mięso jest już miękkie doprawić według swego smaku, dodać majeranek, następnie koncentrat, wymieszać i nadal gotować. Podawać kto z czym lubi u nas z całymi u nas najczęściej z bułką lub chlebem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne w tym miesiącu