Reklama

Wyszukaj przepis

Boczniakowa.

składniki : 0,5 kg ogonów wieprzowych lub innego mięsa, 1 średnia marchew, ulubiona przyprawa w formie jarzynki ( ja mam od Organic - Fabryka Smaku ), kawałek pora, gałązka selera, 1 łyżka natki pietruszki, 6 - 8 ziemniaków, 6 ziarenek ziela angielskiego, 2 liście laurowe, 1 mała cebula, 1 łyżka masła, 250 g grzybów boczniaków.
wykonanie : Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte ogonki, marchew, liść pora i selera, gotować do miękkości ogonów lub dowolnego mięsa. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, ziela angielskie i liście laurowe, doprawić do smaku ulubioną przyprawą, w międzyczasie na patelnię dodać masło , rozpuścić i dodać pokrojoną drobno cebulkę, zeszklić, dodać umyte i pokrojone w paski grzyby boczniaki i wszystko podsmażyć. Gdy ziemniaki są już miękkie dodać podsmażone grzyby z cebulką i pogotować do miękkości grzybów. Pod koniec gotowania dodać natkę pietruszki i zagotować. Zupę można zabielić śmietaną. Wyszła bardzo smaczna nie spodziewałam się tak pysznego smaku.

Komentarze

Popularne posty