Reklama

Wyszukaj przepis

Buraczkowa z fasolą

składniki: Dowolny kawałek mięsa z kością (u mnie skrzydełka),1 średnia marchew,słoik buraczków,6-8 ziemniaków,1 liść pora,3 ziela angielskie,1 liść laurowy,1 łyżka ulubionej przyprawy z dodatkiem soli,200 g grubej fasoli,1 mała śmietana 12 %,ocet i cukier według swego smaku.

wykonanie: Do garnka wlać 2 litry wody dodać mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie i drobno pokrojony liść pora oraz fasolę (ja mam swoją z działki mrożoną).Gotować do miękkości mięsa i marchwi doprawić do smaku ulubioną przyprawą z dodatkiem soli,gdy wszystko jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do ich miękkości,Następnie dodać buraczki, zagotować.Śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy zalać zupę zagotować.Na koniec gotowania dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki.

Komentarze

Popularne posty