Reklama

Wyszukaj przepis

Buraczkowa

składniki: Dowolny kawałek mięsa z kością (u mnie ogonki wieprzowe),6-8 ziemniaków (w zależności kto jaką lubi gęstość),2 liście laurowe,4-5 ziarenek ziela angielskiego,1 liść pora,kawałek korzenia pietruszki i selera,2 łyżki natki pietruszki,200 g śmietany 18 %,1 słoik buraczków,szczypta pieprzu czarnego,ulubiona przyprawa,ocet i cukier według swego smaku.

wykonanie: Do garnka wlać 2 litry wody dodać mięso oraz marchew, liść pora, korzeń pietruszki i seler, gotować do miękkości mięsa.Następnie gdy mięso jest już dość miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do ich miękkości.Gdy ziemniaki są już miękkie dodać buraczki i natkę pietruszki oraz doprawić do smaku ulubioną przyprawą, zagotować.Śmietanę rozprowadzić z wywarem z zupy aby nie było grudek, zalać zupę, zagotować.Podałam ze szczyptą pieprzu świeżo mielonego.

Komentarze

Popularne posty