wykonanie: Ćwiartki podzielić na części i ponacinać.Dodać wszystkie przyprawy z opisu, również olej, dokładnie wszystko wetrzeć w mięso i pozostawić na noc w lodówce.Następnego dnia przełożyć do naczynia żaroodpornego.Wstawić do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i piec 1,5 godziny co jakiś czas przekręcając mięso. Pół godziny przed końcem pieczenia dodać oczyszczone całe pieczarki i w czasie pieczenia oraz przewracania mięsa dać pieczarki na dno,przykrywając je mięsem.Podałam z ziemniakami i surówką wiosenną.
Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.
Wyszukaj przepis dla siebie
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Popularne w tym miesiącu
-
Co tam u was ? dawno mnie nie było a to tylko dlatego że obecnie przebywam u córki aż w Grajewie, tak więc dzisiejszy obiad od niej z domu...
-
Mielone to najsmaczniejsze kotlety w Polskich rodzinach czyż nie ? mam dziś dla was mój kolejny pomysł na pyszne soczyste a zarazem syte kot...
-
Witam serdecznie w pochmurny i deszczowy wtorek jak dziś u was prezentuje się dzień obiadowy ? u nas krokiety mojego pomysłu. Została mi pas...
-
Chcecie przepis na moje wymyślone bułki drożdżowe ? a dlaczego wymyślony ponieważ nie zrobione na parze a gotowane w zwykłej wodzie, bułki w...
-
Dzień dobry państwu dziś na obiadek przygotowałam polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo - musztardowym niby wielkie nic a jednak obiad wy...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz