Kuchnia domowa Agi.

Domowy majonez z kurzych jajek.


składniki: 1 całe jajko + 2 żółtka,pół łyżeczki pieprzu,pół łyżeczki soli,1,5 łyżki octu,1 łyżeczka dowolnej musztardy,1,5 szklanki oleju,blender.


wykonanie: Do słoika większego dodać wszystkie składniki, blenderem od dołu wolnym ruchem w górę idąc zblenerować. Czynność powtórzyć ze 2 - 3 razy. Majonez jest bardzo smaczny i swojski. Majonez wyszedł bardzo smaczny i gęsty. I bardziej żółty.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drożdżowe dla leniwych ze śliwkami i kruszonką

Witam serdecznie dziś mojej przyjaciółce Elżbiecie upiekłam ciasto drożdżowe dla leniwych, przepis mam od mojej koleżanki Honoraty Orłowskie...