Kuchnia domowa Agi.

Drzewko z parówką w cieście francuskim


składniki : 2 ciasta francuskie po 300 g, 8 cienkich parówek, 1 jajko.
wykonanie : Ciasto przeciąć na 4 prostokąty, rozciągnąć każdy kawałek prostokąta. Położyć parówkę, zawinąć i zakleić boki. Następnie zrobić nożyczkami nacięcia i formować drzewko wywijając. Gotowe drzewka posmarować roztrzepanym jajkiem, wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 40 - 45 minut do ładnego zarumienienia. Podałam z keczupem. Szybka przekąska na imprezę i nie tylko.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ćwiartki kurczaka w przyprawach pieczone na kapuście kiszonej

Jak dziś wygląda wasze menu obiadowe ? U mnie niby zwykły a za razem smaczny obiad czyli ćwiartki kurczaka w przyprawach pieczone na kapuści...