Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.

Wyszukaj przepis dla siebie

wtorek, 13 sierpnia 2019

DŻEM JABŁKOWY.

składniki: 2,5 kg jabłek, pół kilograma cukru, 1 galaretka pomarańczowa 75 g.

wykonanie: Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, smażyć w garnku, po 30 minutach dodać cukier i nadal smażyć do czasu aż zacznie pokazywać się kożuszek. Po tym czasie dodać suchą galaretkę i chwilkę podsmażyć. Gotowe nakładać do słoików, pasteryzować 10 minut na wolnym ogniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne w tym miesiącu