Fasolowa szparagowa ze śmietaną.
składniki : 1 kawałek mięsa z kością, 4 małe młode marchewki, 8 - 10 średniej wielkości młodych ziemniaków, pęczek pietruszki, 4 ziarenka ziela angielskiego, 1 duży liść laurowy, litrowy słoik fasolki szparagowej, ulubiona przyprawa w formie jarzynki, 3 - 4 łyżki śmietany 18 %, szczypta pieprzu czarnego.
wykonanie : Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso oraz marchew można w całości, gotować do miękkości mięsa na kościach. Następnie gdy już mięso jest miękkie dodać ziela i liść laurowy oraz ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do miękkości ziemniaków, doprawić do smaku ulubioną przyprawą. Jak ziemniaki są już miękkie dodać fasolkę ociekniętą z durszlaka, chwilkę zagotować. Śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy aby się zahartowała i zalać zupę, zagotować. Na koniec dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki, również zagotować. Podałam ze świeżo zmielonym pieprzem czarnym oraz świeżą natką pietruszki drobno pokrojoną.Z racji tego że na stronce mojej pani napisała że przez mój przepis na fasolkę cała wylądowała w śmietniku, więc jej udowodniłam że moja ma się dobrze. Dlatego dziś ugotowałam zupkę.
Komentarze
Prześlij komentarz