Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.

Wyszukaj przepis dla siebie

wtorek, 6 sierpnia 2019

Fasolowa ze swojej fasoli kolorowej

składniki: Kawałek dowolnego mięsa z kością,1 średnia marchew,300 g fasoli,1 łyżka liści lubczyk - magii,1 łyżka natki pietruszki,2 łyżki suszonych warzyw,6 ziemniaków,3 łyżki śmietany,2 łyżki majeranku,ulubiona przyprawa,5 ziarenek ziela angielskiego,1 liść laurowy.

wykonanie: Do garnka wlać 2 litry wody dodać moczoną całą noc fasolę oraz marchew pokrojoną dowolnie. Gotować do miękkości fasoli,Zebrać szlam z fasoli i dodać suszone warzywa oraz ziele angielskie i liść laurowy.Jak już fasola jest dość miękka dodać ziemniaki i doprawić według swego smaku ulubioną przyprawą, dolać dowolną ilość wody ponieważ fasola sporo wypije w czasie gotowania.Gotować do miękkości ziemniaków w międzyczasie dodać liść lubczyk - magii i po chwili majeranek, pogotować.Śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy, zalać zupę i chwilę pogotować.Na koniec gotowania dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki, zagotować.Podałam ze świeżo mielonym pieprzem kolorowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne w tym miesiącu