Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.

Wyszukaj przepis dla siebie

piątek, 9 sierpnia 2019

Faworki z ciasta francuskiego z czarnuszką.

 składniki:  1 ciasto francuskie 300 g, 1 jajko, ziarenka czarnuszki.
wykonanie: Gotowe ciasto przeciąć na pół w załóż po 13 cm, następnie w dowolnej szerokości paski. I te paski przeciąć przez środek, wywijać faworki. Gotowe posmarować jajkiem i posypać czarnuszką. Wstawić do nagrzanego piekarnika nastawionego na 180 stopni i piec 15 - 20 minut. Polecam fajna przekąska dla gości.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne w tym miesiącu