wykonanie: Do garnka wlać wywar z boczku (lub ugotować według siebie wywar), dodać 1,5 szklanki wody oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości marchwi.Gdy marchew jest już miękka dodać umyte, osuszone i pokrojone w paski grzyby oraz ziele i liść laurowy, gotować na wolnym ogniu do miękkości grzybów.Następnie dodać nać pietruszki oraz przyprawę do flaków i jeszcze chwilkę pogotować.Pod koniec gotowania mąkę rozrobić w pół szklanki wody, zalać flaczki zagotować.Podałam z bułką.
Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.
Wyszukaj przepis dla siebie
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Popularne w tym miesiącu
-
Co tam u was ? dawno mnie nie było a to tylko dlatego że obecnie przebywam u córki aż w Grajewie, tak więc dzisiejszy obiad od niej z domu...
-
Mielone to najsmaczniejsze kotlety w Polskich rodzinach czyż nie ? mam dziś dla was mój kolejny pomysł na pyszne soczyste a zarazem syte kot...
-
Witam serdecznie w pochmurny i deszczowy wtorek jak dziś u was prezentuje się dzień obiadowy ? u nas krokiety mojego pomysłu. Została mi pas...
-
Chcecie przepis na moje wymyślone bułki drożdżowe ? a dlaczego wymyślony ponieważ nie zrobione na parze a gotowane w zwykłej wodzie, bułki w...
-
Dzień dobry państwu dziś na obiadek przygotowałam polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo - musztardowym niby wielkie nic a jednak obiad wy...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz