Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.

Wyszukaj przepis dla siebie

środa, 7 sierpnia 2019

Flaczki z boczniaków

składniki: 3 szklanki wywaru z gotowanego boczku,2 szklanki wody,400 g grzybów boczniak,1 średnia marchew,1 przyprawa do flaków Przyprawy Galeo,5-6 ziarenek ziela angielskiego,1 duży liść laurowy,2 łyżki natki pietruszki,1 czubata łyżka mąki.

wykonanie: Do garnka wlać wywar z boczku (lub ugotować według siebie wywar), dodać 1,5 szklanki wody oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości marchwi.Gdy marchew jest już miękka dodać umyte, osuszone i pokrojone w paski grzyby oraz ziele i liść laurowy, gotować na wolnym ogniu do miękkości grzybów.Następnie dodać nać pietruszki oraz przyprawę do flaków i jeszcze chwilkę pogotować.Pod koniec gotowania mąkę rozrobić w pół szklanki wody, zalać flaczki zagotować.Podałam z bułką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne w tym miesiącu