Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.

Wyszukaj przepis dla siebie

środa, 7 sierpnia 2019

Flaczki


Składniki: 1 opakowanie flaków wołowych 900 g,2 kości schabowe,1 średnia marchew,0,5 łyżki czosnku niedźwiedziego suszonego,2 łyżki majeranku,1 opakowanie przyprawy do flaków Przyprawy Galeo 16 g,1 liść pora,6 ziarenek ziela angielskiego,2 liście laurowe,1 łyżka liści lubczyk - magii,szczypta pieprzu czarnego,0,5 łyżki papryki słodkiej w proszku,2 łyżki czubate mąki,1 łyżka ulubionej przyprawy z dodatkiem soli.

wykonanie: Do garnka wlać 3 litry wody dodać startą na tarce jarzynowej marchew kości schabowe, liście laurowe, ziele angielskie, gotować do miękkości mięsa na kościach.Gdy kości są już miękkie dodać dokładnie wypłukane flaki wołowe, gotować tak długo aż będą całkowicie miękkie,W między czasie dodać suszony czosnek niedźwiedzi oraz liść lubczyk - magii, doprawić do smaku ulubioną przyprawą z dodatkiem soli.Gdy flaki się gotują dodać przyprawę do flaków oraz paprykę czerwoną słodką.Na suchą patelnię dodać mąkę i ją zapalić następnie dodać wywaru z flaków i dokładnie rozprowadzić aby nie było grudek,Zalać flaki zagotować.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne w tym miesiącu