Reklama

Wyszukaj przepis

Grochowa z zasmażką

Nie robię na wędzonce ponieważ strasznie się męczę, ale jeśli ktoś lubi można gotować na kościach wędzonych.

składniki: Dowolny kawałek mięsa z kością,6-8 ziemniaków w zależności od gęstości kto jaką lubi,4 ziarenka ziela angielskiego,2 małe liście laurowe,1 liść pora,1 średnia marchew,250 g grochu łuskanego połówki,1 łyżka liści lubczyk - magii,1 łyżka natki pietruszki,100 g cienkiej kiełbasy,2 łyżki oleju,1 czubata łyżka mąki,2 łyżki majeranku,1 mały korzeń pietruszki,ulubiona przyprawa,1 maleńki ząbek czosnku.

wykonanie: Do garnka wlać 2 litry wody dodać mięso z kością oraz marchew, korzeń pietruszki, liść pora pokrojone dowolnie i ziela angielskie oraz liść laurowy, gotować do miękkości mięsa na kościach.Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i groch, gotować do miękkości ziemniaków i grochu.Gdy ziemniaki są już miękkie dodać majeranek i po chwili pokrojony liść lubczyk - magii, doprawić do smaku ulubioną przyprawą, gotować na wolnym ogniu,W między czasie na patelni rozgrzać olej i dodać mąkę z opisu usmażyć na brązowo, następnie dodać wywar z zupy i zrobić zasmażkę,Wlać do zupy i nadal gotować.Kiełbasę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na suchej patelni na rumiano, dodać do zupy.Na koniec dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki zagotować.

Komentarze

Popularne posty