Grzebienie i trójkąty z ciasta francuskiego z powidłami śliwkowymi
Super szybka słodkość dla niespodziewanych gości.
składniki: 2 ciasta francuskie po 300 g,mały słoik powideł śliwkowych,1 jajko,2 łyżki cukier kryształ.
wykonanie: Ciasto podzielić na trzy paski, pociąć na kwadraty nałożyć powidła lub dowolny gęsty dżem,Kwadraciki złożyć na pół i końce zlepić za pomocą widelca tak samo trójkąty.Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, na blaszkę od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia układać gotowe ciastka, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać cukrem kryształ piec 15 minut.
składniki: 2 ciasta francuskie po 300 g,mały słoik powideł śliwkowych,1 jajko,2 łyżki cukier kryształ.
wykonanie: Ciasto podzielić na trzy paski, pociąć na kwadraty nałożyć powidła lub dowolny gęsty dżem,Kwadraciki złożyć na pół i końce zlepić za pomocą widelca tak samo trójkąty.Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, na blaszkę od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia układać gotowe ciastka, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać cukrem kryształ piec 15 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz