Reklama

Wyszukaj przepis

Kalafiorowa



składniki: 2 kości schabowe lub inne na zupę,8-10 ziemniaków w zależności od gęstości,1 średnia marchew,6 ziarenek ziela angielskiego,1 liść laurowy,1 liść pora,1,5 łyżki ulubionej przyprawy z dodatkiem soli,3/4 dużego kubka śmietany 18 %,0,5 łyżki liści lubczyk - magii,500 g kalafiora 2 łyżki lub pęczek natki pietruszki,szczypta pieprzu czarnego.

wykonanie: Do garnka wlać 2 litry wody dodać mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie, ziela i liść laurowy, gotować do miękkości mięsa na kościach.Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz liść pora pokrojony drobno, gotować do miękkości ziemniaków doprawić do smaku,W między czasie naszykować kalafior.Gdy ziemniaki są już miękkie dodać kalafior i gotować go do miękkości, dodając liście lubczyk - magii.Następnie śmietanę rozrobić z wywarem od zupy zalać zupę zagotować.Na sam koniec gotowania dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki, zagotować.

Komentarze

Popularne posty