Reklama

Wyszukaj przepis

Kapuśniak z młodej kapusty z połówkami ziemniaków

składniki: Dwie dowolne kości z mięsem (specjalne do zup),1 średnia marchew,600 g młodej kapusty,kawałek pora,5-6 ziarenek ziela angielskiego,1 liść laurowy,ulubiona przyprawa,8-10 ziemniaków,2-3 łyżki oleju,2 łyżki kopru.

wykonanie: Do garnka wlać 2 litry wody dodać kości na zupę, marchew oraz por pokrojone dowolnie, gotować do miękkości mięsa na kościach.Następnie dodać ziemniaki pokrojone w połówki i gotować do miękkości ziemniaków, doprawić do smaku ulubioną przyprawą.Gdy ziemniaki są już miękkie dodać poszatkowaną kapustę i po gotować chwilę na wolnym ogniu (jeśli kości są chude można dodać olej z opisu ale nie koniecznie, zależy kto jak lubi).Dodać pod koniec gotowania koper, zagotować.Podałam że świeżo zmielonym pieprzem kolorowym.

Komentarze

Popularne posty