wykonanie: Do garnka wlać 2 litry wody dodać kości na zupę, marchew oraz por pokrojone dowolnie, gotować do miękkości mięsa na kościach.Następnie dodać ziemniaki pokrojone w połówki i gotować do miękkości ziemniaków, doprawić do smaku ulubioną przyprawą.Gdy ziemniaki są już miękkie dodać poszatkowaną kapustę i po gotować chwilę na wolnym ogniu (jeśli kości są chude można dodać olej z opisu ale nie koniecznie, zależy kto jak lubi).Dodać pod koniec gotowania koper, zagotować.Podałam że świeżo zmielonym pieprzem kolorowym.
Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.
Wyszukaj przepis dla siebie
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Popularne w tym miesiącu
-
Maj jak to maj pogoda nas nie rozpieszcza i często mamy przeziębienia tak jak właśnie ja obecnie na nic nie mam siły katar po pachy 😂😂😂😂...
-
Co tam u was ? dawno mnie nie było a to tylko dlatego że obecnie przebywam u córki aż w Grajewie, tak więc dzisiejszy obiad od niej z domu...
-
Mielone to najsmaczniejsze kotlety w Polskich rodzinach czyż nie ? mam dziś dla was mój kolejny pomysł na pyszne soczyste a zarazem syte kot...
-
Dziś sobota każdy o tym wie nie ma co ukrywać, a zatem co króluje u was w czasie pory obiadowej na stole ? ja dziś przygotowałam pyszne ćwia...
-
Witam serdecznie w pochmurny i deszczowy wtorek jak dziś u was prezentuje się dzień obiadowy ? u nas krokiety mojego pomysłu. Została mi pas...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz