Reklama

Wyszukaj przepis

Kapuśniak

składniki: Dowolny kawałek mięsa z kością,400 g kapusty kiszonej,1 mała marchew,5 ziarenek ziela angielskiego,1 liść laurowy,1 łyżeczka cukru,1,5 łyżki ulubionej przyprawy z dodatkiem soli,1,5 łyżki majeranku,6-8 ziemniaków,2 plasterki boczku wędzonego.

wykonanie: Do garnka wlać 2 litry wody dodać mięso z kością oraz marchew pokrojoną dowolnie.Gdy mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do miękkości,Następnie dodać drobno pokrojoną kapustę kiszoną (można dodać szklankę wody), doprawić do smaku, dodać ziele i liść laurowy oraz cukier i majeranek, gotować do miękkości kapusty,Następnie dodać pokrojony w małą kostkę boczek i jeszcze chwilkę pogotować.Podawać z dużą ilością pieprzu ziołowego, najlepiej wtedy smakuje.

Komentarze

Popularne posty