Reklama

Wyszukaj przepis

Krupnik


składniki: Dowolny kawałek mięsa z kością,1 średnia marchew,5 ziarenek ziela angielskiego,2 małe liście laurowe,1 łyżka liści lubczyk - magii,1, 5 łyżki ulubionej przyprawy z dodatkiem soli,2 łyżki natki pietruszki,1 mały ząbek czosnku,0,5 szklanki kaszy jęczmiennej średniej,1 liść pora,6-8 ziemniaków w zależności od gęstości, kto jaką lubi.

wykonanie: Do garnka wlać 2 litry wody dodać mięso z kością oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości mięsa.Gdy mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz kaszę z opisu, po chwili dodać drobno pokrojony liść pora,Gdy ziemniaki z kaszą są już miękkie dodać liście lubczyk - magii oraz drobno pokrojoną natkę pietruszki i drobno pokrojony czosnek, zagotować.Zupę podałam z nasoloną cebulą bo tak uwielbiamy.


Komentarze

Popularne posty