Kuchnia domowa Agi.

Mielone i spółka.

 składniki : 900 mięsa mielonego wieprzowego, 1 płaska łyżka soli, 0,5 łyżeczki pieprzu czarnego, 6 łyżek bułki tartej suchej, 2 jajka, olej do smażenia, 0,5 szklanki wody, 1 łyżeczka jarzynki.
 Do miski dodać mięso mielone na grubym sitku oraz resztę składników i dokładnie wymieszać ręką do połączenia się składników. 

 Następnie na patelnię wlać olej aby zakryło dno patelni, formować kotlety i smażyć z obu stron na rumiano. 
 Do garnka wlać wodę z opisu oraz jarzynkę 
  i układać usmażone kotlety, dodać łyżkę oleju ze smażenia kotletów. 
 Dusić przez 10 minut przewracając kotlety energicznym ruchem w garnku do góry podrzucając.

Podałam z ziemniakami oraz sosem z kotletów i buraczki z cebulą.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Zupa buraczkowa z ziemniakami i fasolą

Co dziś macie na ząbek, u mnie zupka pyszna buraczkowa z ziemniakami i fasolą białą tak zwany barszcz ukraiński to jedna z naszych najbardzi...