Mielone i spółka.
składniki :
900 mięsa mielonego wieprzowego, 1 płaska łyżka soli, 0,5 łyżeczki pieprzu czarnego, 6 łyżek bułki tartej suchej, 2 jajka, olej do smażenia, 0,5 szklanki wody, 1 łyżeczka jarzynki.
Do miski dodać mięso mielone na grubym sitku oraz resztę składników i dokładnie wymieszać ręką do połączenia się składników.
Następnie na patelnię wlać olej aby zakryło dno patelni, formować kotlety i smażyć z obu stron na rumiano.
Do garnka wlać wodę z opisu oraz jarzynkę
i układać usmażone kotlety, dodać łyżkę oleju ze smażenia kotletów.
Dusić przez 10 minut przewracając kotlety energicznym ruchem w garnku do góry podrzucając.
Podałam z ziemniakami oraz sosem z kotletów i buraczki z cebulą.
Do miski dodać mięso mielone na grubym sitku oraz resztę składników i dokładnie wymieszać ręką do połączenia się składników.
Następnie na patelnię wlać olej aby zakryło dno patelni, formować kotlety i smażyć z obu stron na rumiano.
Do garnka wlać wodę z opisu oraz jarzynkę
i układać usmażone kotlety, dodać łyżkę oleju ze smażenia kotletów.
Dusić przez 10 minut przewracając kotlety energicznym ruchem w garnku do góry podrzucając.
Podałam z ziemniakami oraz sosem z kotletów i buraczki z cebulą.
Komentarze
Prześlij komentarz