Reklama

Wyszukaj przepis

Moje pierwsze w życiu bezy😍.

 składniki : 6 białek, 1 łyżeczka soku z cytryny, 1 szklanka cukru, szczypta soli.
wykonanie : Do miski z białkami dodać szczyptę soli, ubijać mikserem, następnie dodawać stopniowo po łyżce cukru i ubijać na najwyższych obrotach. Gdy białko jest już sztywne i z miski nie wypada, dodać sok z cytryny i nadal ubijać. Wstawić do piekarnika na kratkę z papierem bezy(ja kładłam łyżką, bo szpryca mnie zdenerwowała), ułożyłam 15 sztuk dla próby, piekarnik nagrzać na 140 stopni, po trzech minutach zmniejszyć do 100 stopni nakryć folią aluminiową i suszyć godzinę, następnie zmniejszyć na 40 stopni i suszyć jeszcze godzinę.Są super kruche i należy przechowywać w woreczku jeśli jest większa ilość.

Komentarze

Popularne posty