Reklama

Wyszukaj przepis

Naleśniki dyniowe.


składniki : 4 małe jajka, 0,5 szklanki cukru, 250 g pure z dyni, 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia, 0,5 łyżeczki cukru waniliowego ze skórką pomarańczową, 2 szklanki mąki pszennej, 1,5 szklanki mleka, olej do smażenia.
wykonanie : Jajka z cukrem zmiksować ze sobą na tak zwany kogel - mogel. Dodać cukier waniliowy, proszek do pieczenia, pure oraz mąkę i mleko, wszystko dokładnie zmiksować na jednolitą masę. Na patelnię dodać odrobinę oleju, chochlą wlać porcję ciasta, smażyć z obu stron na rumiano. Z tej porcji wyszło 12 naleśników. Podawać kto z czym lubi, ja miałam że swojskim dżemem truskawkowym. Naleśniki wyszły mięciutkie i puchate.

Komentarze

Popularne posty