Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.

Wyszukaj przepis dla siebie

czwartek, 8 sierpnia 2019

Ogórkowa z ryżem


składniki: Dowolny kawałek mięsa z kością,1 średnia marchew,2 łyżki natki pietruszki,2 łyżki kopru,1 łyżka masła,0,5 szklanki ryżu,1-1,5 łyżki ulubionej przyprawy z dodatkiem soli,7 ogórków kiszonych,1 szklanka soku z ogórków,1 mała śmietana 12 %.

wykonanie: Do garnka wlać 2 litry wody dodać mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie. Gdy mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz ryż od razu, gotować do miękkości ziemniaków i ryżu.W między czasie dodać na patelnię masło oraz starte ogórki i podsmażyć,Następnie dodać je do zupy oraz sok z ogórków, pogotować z 15 minut.Gdy już ogórki są już miękkie dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki i koper, zagotować,Dodać śmietanę rozrobioną z wywarem z zupy, zalać zagotować.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne w tym miesiącu