Reklama

Wyszukaj przepis

Ogórkowa z ryżem


składniki: 

Dowolny kawałek mięsa z kością,1 średnia marchew,2 łyżki natki pietruszki,2 łyżki kopru,1 łyżka masła,0,5 szklanki ryżu,1-1,5 łyżki ulubionej przyprawy z dodatkiem soli,7 ogórków kiszonych,1 szklanka soku z ogórków,1 mała śmietana 12 %.

wykonanie: 

Do garnka wlać 2 litry wody dodać mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie. Gdy mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz ryż od razu, gotować do miękkości ziemniaków i ryżu. W między czasie dodać na patelnię masło oraz starte ogórki i podsmażyć, następnie dodać je do zupy oraz sok z ogórków, pogotować z 15 minut. Gdy już ogórki są już miękkie dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki i koper, zagotować, dodać śmietanę rozrobioną z wywarem z zupy, zalać zagotować.

Komentarze

Popularne posty