Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.

Wyszukaj przepis dla siebie

czwartek, 15 sierpnia 2019

Ogórkowa.

 składniki : Dowolny kawałek mięsa z kością, 1 duża marchewka, 6 ogórków kiszonych, 0,5 szklanki wody z ogórków, ulubiona przyprawa w formie jarzynki, 1 mała śmietana 18%, 1 łyżka natki pietruszki, 0,5 łyżki kopru, 1 łyżka cukru, 1 łyżka suszonych warzyw, 6 - 8 ziemniaków w zależności od gęstości, 3 ziarenka ziela angielskiego, 1 liść laurowy, szczypta liści magii - lubczyk.
wykonanie : Do garnka wlać około 2 litrów wody dodać umyte mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości mięsa na kościach. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę ziela angielskie oraz liść laurowy, gotować do miękkości ziemniaków. Gdy ziemniaki są już miękkie dodać wcześniej starte ogórki na tarce jarzynowej oraz wodę z ogórków, doprawić do smaku, chwilę pogotować następnie dodać natkę pietruszki oraz magii - lubczyk, zagotować. Po chwili śmietanę rozrobić z wywarem od zupy, zalać zupę zagotować. Pod koniec gotowania dodać odrobinę natki pietruszki i koper.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne w tym miesiącu