Kuchnia domowa Agi.

Pieczarki w cieście francuskim



składniki: 2 ciasta francuskie po 300 g każde,500 g pieczarek,1 cebula,5 łyżek oleju,1 jajko do posmarowania ciasta,8 plastrów sera żółtego,sól,pieprz czarny.

wykonanie: Cebulę obrać pokroić w drobną kostkę, na patelnię wlać olej z opisu dodać cebulę,posolić dodać szczyptę pieprzu czarnego i podsmażyć ją na lekko brązowo.Dodać oczyszczone i pokrojone pieczarki, smażyć do czasu aż z pieczarek wyparuje woda, odstawić do wystudzenia.Ciasto pokroić na paski po 6,5 cm wzdłuż i 19 cm w poprzek.Na jeden prostokąt nałożyć ostudzone pieczarki na pieczarki położyć plaster sera przekrojony na pół, nałożyć drugi prostokąt.I boki pozaklejać używając widelca.Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia położyć gotowe kieszonki posmarować roztrzepanym jajkiem.Wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 200 stopni i piec 15 minut.Podawać z keczupem lub kto z czym lubi.

Bardzo proste i szybkie w wykonaniu, może być jako przekąska.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ćwiartki kurczaka w przyprawach pieczone na kapuście kiszonej

Jak dziś wygląda wasze menu obiadowe ? U mnie niby zwykły a za razem smaczny obiad czyli ćwiartki kurczaka w przyprawach pieczone na kapuści...