Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.

Wyszukaj przepis dla siebie

wtorek, 6 sierpnia 2019

Pieczarkowa na skrzydełkach.

składniki : 5 - 6 sztuk skrzydełek, 6 - 8 ziemniaków, 500 g pieczarek, 2 łyżki suszonych warzyw, ulubiona przyprawa w formie jarzynki, 4 łyżki śmietany 18%, pęczek natki pietruszki, 4 ziarenka ziela angielskiego, 2 liście laurowe, 1 łyżka masła.
wykonanie : Do garnka wlać 2 litry wody, dodać umyte skrzydełka oraz suszone warzywa, gotować do miękkości mięsa. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do ich miękkości doprawić do smaku ulubioną przyprawą oraz dodając ziele angielskie i liście laurowe, w międzyczasie na maśle podsmażyć oczyszczone i pokrojone pieczarki bez nóżek, smażyć do czasu wyparowania wody z pieczarek. Gdy ziemniaki są już miękkie dodać usmażone pieczarki, chwilę pogotować. Śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy, zalać zupę zagotować. Pod koniec gotowania dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki. Podałam ze szczyptą świeżo zmielonym pieprzem kolorowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne w tym miesiącu