Reklama

Wyszukaj przepis

Pieczarkowa

składniki: Dowolny kawałek mięsa z kością lub skrzydełka,1 średnia marchew,500 g pieczarek,4 ziarenka ziela angielskiego,1 liść laurowy,6-8 ziemniaków,1 łyżka natki pietruszki,1 mała śmietana 18 %,1 łyżka ulubionej przyprawy z dodatkiem soli,0,5 łyżeczki pieprzu czarnego,1 łyżka masła.

wykonanie: Do garnka wlać 2 litry wody dodać mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie,Pogotować do miękkości mięsa i marchwi. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, ziele angielskie oraz liść laurowy, doprawić ulubioną przyprawą z dodatkiem soli w czasie gotowania według swego smaku.W między czasie na maśle podsmażyć oczyszczone i pokrojone pieczarki.Gdy ziemniaki są już miękkie dodać podsmażone pieczarki, pogotować do miękkości pieczarek.Następnie śmietanę rozprowadzić z wywarem z zupy, (jeśli ktoś lubi można dodać jedną torebkę zupy pieczarkowej w proszku). Zalać zupę śmietaną zagotować.Na sam koniec dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki.

Komentarze

Popularne posty