Reklama

Wyszukaj przepis

Placki ziemniaczane z kapustą kiszoną



składniki: 

1,600 kg ziemniaków,1 średnia cebula,1 płaska łyżka soli,0,5 łyżeczki pieprzu czarnego,2 jajka,2 małe garście kapusty kiszonej,1 mały pęczek szczypiorku, olej do smażenia.


wykonanie:

 Ziemniaki obrać, umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce do ziemniaków (ja zawsze trę ręcznie),Dodać składniki z opisu, dokładnie wymieszać. Następnie dodać drobno pokrojoną kapustę kiszoną i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, nakładać po dwie łyżki masy ziemniaczanej i smażyć z obu stron na złoty kolor (nie dolewać oleju w czasie smażenia. Podawać kto z czym lubi. Dodatkowo do obiadu miałam flaczki z zapasów.

Komentarze

Popularne posty