Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.

Wyszukaj przepis dla siebie

środa, 7 sierpnia 2019

Placki ziemniaczane z kapustą kiszoną



składniki: 1,600 kg ziemniaków,1 średnia cebula,1 płaska łyżka soli,0,5 łyżeczki pieprzu czarnego,2 jajka,2 małe garście kapusty kiszonej,1 mały pęczek szczypiorku,olej do smażenia.


wykonanie: Ziemniaki obrać, umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce do ziemniaków (ja zawsze trę ręcznie),Dodać składniki z opisu, dokładnie wymieszać,Następnie dodać drobno pokrojoną kapustę kiszoną i wymieszać.Na patelni rozgrzać olej, nakładać po dwie łyżki masy ziemniaczanej i smażyć z obu stron na złoty kolor (nie dolewać oleju w czasie smażenia.Podawać kto z czym lubi.Dodatkowo do obiadu miałam flaczki z zapasów.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne w tym miesiącu