składniki : Części rosołowe z kurczaka brojler, 4 małe lub 2 duże marchewki, 1 gałązka lubczyk - magii, 4 plasterki selera, 1 liść pora, 1 gałązka selera, 5 ziarenek ziela angielskiego, 2 liście laurowe, szczypta pieprzu, 1 mała cebula, ulubiona przyprawa w formie jarzynki, 1 pęczek natki pietruszki.
wykonanie : Do garnka wlać 2,5 litra wody, dodać umyte mięso oraz wszystkie warzywa z opisu i opaloną cebulę, zagotować. Od czasu zagotowania gotować na bardzo wolnym ogniu przez co najmniej 2 godziny do miękkości mięsa, w międzyczasie doprawić ulubioną przyprawą w formie jarzynki. Na sam koniec gotowania dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki.
Podawać kto z czym lubi u nas dziś z makaronem nitki. Uwielbiamy rosół gdy jest dużo w nim zieleniny.
Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.
Wyszukaj przepis dla siebie
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Popularne w tym miesiącu
-
Robiliście - piekliście już kiedyś pasztet z cukinii ? jeżeli nie to z czystym sumieniem polecam wam upieczenie takiej wersji pasztetu będzi...
-
Co dziś u was w taki upał króluje w czas obiadowy ? ja przygotowałam kartacze i przyznam się bez bicia że to moje pierwsze kartacze w życiu ...
-
Zdradzę państwu przepis jak przygotować wątróbkę aby w czasie smażenia nie pryskała. Jesteście ciekawi ? w takim razie zabieram się za pisan...
-
Do Niedzielnej kawki kłaniają się pyszne drożdżówki wykonane na zsiadłym mleku z borówkami i kruszonką. Lubicie ? mogą być wykonane z dowoln...
-
Dziś z wielką przyjemnością zaproszę Państwa na pyszną surówkę obiadową z ogórków gruntowych którą nauczyła mnie była teściowa, jest to najs...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz