Rosół ze swojskiego brojlera.
składniki : Części rosołowe z kurczaka brojler, 4 małe lub 2 duże marchewki, 1 gałązka lubczyk - magii, 4 plasterki selera, 1 liść pora, 1 gałązka selera, 5 ziarenek ziela angielskiego, 2 liście laurowe, szczypta pieprzu, 1 mała cebula, ulubiona przyprawa w formie jarzynki, 1 pęczek natki pietruszki.
wykonanie : Do garnka wlać 2,5 litra wody, dodać umyte mięso oraz wszystkie warzywa z opisu i opaloną cebulę, zagotować. Od czasu zagotowania gotować na bardzo wolnym ogniu przez co najmniej 2 godziny do miękkości mięsa, w międzyczasie doprawić ulubioną przyprawą w formie jarzynki. Na sam koniec gotowania dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki.
Podawać kto z czym lubi u nas dziś z makaronem nitki. Uwielbiamy rosół gdy jest dużo w nim zieleniny.
wykonanie : Do garnka wlać 2,5 litra wody, dodać umyte mięso oraz wszystkie warzywa z opisu i opaloną cebulę, zagotować. Od czasu zagotowania gotować na bardzo wolnym ogniu przez co najmniej 2 godziny do miękkości mięsa, w międzyczasie doprawić ulubioną przyprawą w formie jarzynki. Na sam koniec gotowania dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki.
Podawać kto z czym lubi u nas dziś z makaronem nitki. Uwielbiamy rosół gdy jest dużo w nim zieleniny.
Komentarze
Prześlij komentarz