Reklama

Wyszukaj przepis

Rosół ze swojskiej kaczki

składniki: Porcje kaczki,1 średnia marchew,1 korzeń pietruszki,kawałek korzenia selera,2 gałązki liści lubczyk - magii,8 małych ziarenek ziela angielskiego,2 małe liście laurowe,ulubiona przyprawa,2 łyżki natki pietruszki,1 mała cebula,1 liść pora.

wykonanie: Do garnka wlać 2 litry wody dodać mięso kaczki, oraz wszystkie warzywa i opaloną cebulę, zagotować.Od czasu zagotowania gotować na bardzo wolnym ogniu tak aby rosół tylko pyrkotał przez co najmniej 3 - 4 godziny, doprawiając w między czasie do smaku ulubioną przyprawą i dodając liście lubczyk - magii.Na sam koniec gotowania dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki.Podałam z makaronem ale uwielbiamy również z ziemniakami.

Komentarze

Popularne posty