Różyczki z ciasta francuskiego
Składniki: 2 ciasta francuskie po 300 g,1 słoik powideł śliwkowych,1 jajko.
Wykonanie: Ciasto podzielić na trzy paski po 8,5 cm, następnie naciąć małe kawałki po obu stronach zrobić ozdobę widelcem,
Wykonanie: Ciasto podzielić na trzy paski po 8,5 cm, następnie naciąć małe kawałki po obu stronach zrobić ozdobę widelcem,
Końce po ściskać.Następnie położyć łyżeczkę powideł i zawinąć przez całą długość,Następnie przeciąć przez środek, wywinąć płatki różyczki.Gotowe różyczki posmarować roztrzepanym jajkiem obsypać cukrem i wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 40 - 45 minut w zależności od piekarnika.Bardzo smaczne dla dzieci i nie tylko. Filmik jak robię jest dostępny na YouTube
Komentarze
Prześlij komentarz