Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.

Wyszukaj przepis dla siebie

wtorek, 6 sierpnia 2019

Ryżowa.

składniki : 2 dowolne kawałki mięsa z kością, 3/4 szklanki ryżu, 1 średnia marchew, 1 spory pęczek natki pietruszki, 5 ziarenek ziela angielskiego, 1 liść laurowy, ulubiona przyprawa w formie jarzynki ( przyprawy mam z https://www.facebook.com/organic.fabryka.smaku/ ), 0,5 łyżki suszonych warzyw, 1 mały ząbek czosnku.
wykonanie : Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać umyte mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie gotować do miękkości mięsa. Następnie dodać ryż i dolać dodatkowo 2 szklanki wody, ( ponieważ w czasie gdy mięso się gotuje do miękkości wody ubywa ). Gdy ryż już się robi miękki dodać ziela angielskie i liść laurowy i doprawić według swego smaku ulubioną przyprawą, dodać czosnek pokrojony drobno. Pod koniec gotowania dodać pokrojoną natkę pietruszki i zagotować. Podałam ze szczyptą świeżo zmielonego pieprzu kolorowego. Uwielbiamy taką zupkę czystą bez ziemniaków.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne w tym miesiącu