Kuchnia domowa Agi.

Serduszkowe ślimaczki z masą krówka.

 składniki : 2 ciasta francuskie po 300 g, 1 puszka masy krówka kajmak lub inną 400 g, 1 jajko.


wykonanie : Gotowe ciasto posmarować masą krówka zwinąć dwa końce do środka na pół. Ponownie posmarować masą i zwinąć boki do środka, z ostatnią częścią postąpić tak samo. Następnie nożem ucinać kawałki około 1 cm do 1,5 cm ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika nastawionego na 180 stopni i piec 25 minut w zależności od piekarnika. W sam raz dla niespodziewanych gości. Polecam są mega smaczne.













2 komentarze:

Zupa buraczkowa z ziemniakami i fasolą

Co dziś macie na ząbek, u mnie zupka pyszna buraczkowa z ziemniakami i fasolą białą tak zwany barszcz ukraiński to jedna z naszych najbardzi...