Reklama

Wyszukaj przepis

Sernik na herbatnikach


składniki: 

1 kg twarogu z wiaderka,8 jajek,2 budynie śmietankowe,3/4 szklanki cukru, cukier waniliowy lub esencja waniliowa,250 g herbatników.

wykonanie: Żółtka z cukrem zmiksować na tak zwany kogel - mogel. Dodać budynie i po łyżce twarogu cały czas miksując. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać łyżką. Herbatniki wyłożyć na blaszce (25 * 35) wyłożonej papierem do pieczenia. Wylać masę serową na herbatniki. Piec w nagrzanym piekarniku ustawionym na 180 stopni przez 45 - 50 minut. Po upieczeniu sernika nie wyciągnąć go od razu z piekarnika, uchylić drzwiczki po 10 minutach od wyłączenia piekarnika. Jeśli ktoś ma ochotę można polać dowolną polewą.

Komentarze

Popularne posty