Reklama

Wyszukaj przepis

Sernik "Puchatek"


składniki na ciasto: 

4 jajka,1 szklanka cukru,2 szklanki mąki,1 szklanka oleju,1 łyżeczka proszku do pieczenia,1 łyżeczka sody,1,5 łyżki kakao, kilka kropel esencji waniliowej.

masa twarogowa :750 g twarogu,3 jajka,1 budyń waniliowy 40 g,1,5 szklanki cukru,3 łyżki rodzynek, kilka kropel aromatu cytrynowego.

wykonanie: Jajka zmiksować z cukrem na pulchną masę. Dodać składniki z opisu zmiksować na jednolitą masę. Do blaszki 26 * 26 wyłożonej papierem do pieczenia wyłożyć większą część ciasta. Na ciasto masę twarogową i przykryć resztą ciasta. Wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec 1 godzinę i 20 minut do suchego patyczka. Po ostudzeniu polać polewą czekoladową. Twaróg zmielić, dodać składniki z opisu i dokładnie zmiksować. Następnie dodać rodzynki i wymieszać łyżką.


Komentarze

Popularne posty