wykonanie : Sezam uprażyć na złoto na suchej patelni (uważać aby nie przypalić bo będzie gorycz).Do garnka wlać wodę i dodać cukier,roztopić cały cukier na płynną masę.Dodać miód i masło,wymieszać,dodać sezam,wymieszać ,smażyć na gazie do momentu zbrązowienia(cały czas mieszając) oraz gdy masa zacznie tężeć.Masę już gotową wyłożyć na papier do pieczenia,przykryć drugim papierem,rozwałkować(grubo
Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.
Wyszukaj przepis dla siebie
wtorek, 13 sierpnia 2019
Sezamki domowej roboty.
składniki : 300 g sezamu,200 g cukru,4 łyżki miodu,4 łyżki wody,25 g masła(dałam Kasię).
wykonanie : Sezam uprażyć na złoto na suchej patelni (uważać aby nie przypalić bo będzie gorycz).Do garnka wlać wodę i dodać cukier,roztopić cały cukier na płynną masę.Dodać miód i masło,wymieszać,dodać sezam,wymieszać ,smażyć na gazie do momentu zbrązowienia(cały czas mieszając) oraz gdy masa zacznie tężeć.Masę już gotową wyłożyć na papier do pieczenia,przykryć drugim papierem,rozwałkować(grubo ść dowolna).Zdjąć papier z wierzchu i jeszcze ciepłe pokroić puki całkiem zastygnie.
wykonanie : Sezam uprażyć na złoto na suchej patelni (uważać aby nie przypalić bo będzie gorycz).Do garnka wlać wodę i dodać cukier,roztopić cały cukier na płynną masę.Dodać miód i masło,wymieszać,dodać sezam,wymieszać ,smażyć na gazie do momentu zbrązowienia(cały czas mieszając) oraz gdy masa zacznie tężeć.Masę już gotową wyłożyć na papier do pieczenia,przykryć drugim papierem,rozwałkować(grubo
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Popularne w tym miesiącu
-
Robiliście - piekliście już kiedyś pasztet z cukinii ? jeżeli nie to z czystym sumieniem polecam wam upieczenie takiej wersji pasztetu będzi...
-
Co dziś u was w taki upał króluje w czas obiadowy ? ja przygotowałam kartacze i przyznam się bez bicia że to moje pierwsze kartacze w życiu ...
-
Zdradzę państwu przepis jak przygotować wątróbkę aby w czasie smażenia nie pryskała. Jesteście ciekawi ? w takim razie zabieram się za pisan...
-
Do Niedzielnej kawki kłaniają się pyszne drożdżówki wykonane na zsiadłym mleku z borówkami i kruszonką. Lubicie ? mogą być wykonane z dowoln...
-
Dziś z wielką przyjemnością zaproszę Państwa na pyszną surówkę obiadową z ogórków gruntowych którą nauczyła mnie była teściowa, jest to najs...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz