Reklama

Wyszukaj przepis

jajka w sosie musztardowym.

składniki: 15 jajek,1 kawałek mięsa z kością,1 łyżka swojej jarzynki,4 łyżeczki musztardy sarepskiej,3 łyżki śmietany,2 czubate łyżki mąki,4 szklanki wody,1 łyżka natki pietruszki,1 łyżeczka czerwonej papryki słodkiej,1 łyżeczka pomidor suszony z bazylią,1 łyżeczka ulubionej przyprawy,1 łyżka kopru. wykonanie: Jajka ugotować na twardo, ostudzić,obrać ze skorupek.Do garnka wlać 3,5 szklanki wody oraz mięso i jarzynkę, gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa na kości.Gdy mięso jest już miękkie wyjąć je z wywaru, w międzyczasie śmietanę, mąkę, paprykę słodką w proszku, pomidor suszony oraz 0,5 szklanki wody dokładnie wymieszać aby nie było grudek.Zalać wywar (zostaje około 1,5 szklanki wody) dodając nać pietruszki i doprawiając do smaku ulubioną przyprawą, zagotować.Pod koniec gotowania dodać koper i zagotować do powstania sosu.Podałam z ziemniakami i jajkiem ugotowanym na twardo z sosem oraz pikle w curry swoje.




Komentarze

Popularne posty