składniki: 15 jajek,1 kawałek mięsa z kością,1 łyżka swojej jarzynki,4 łyżeczki musztardy sarepskiej,3 łyżki śmietany,2 czubate łyżki mąki,4 szklanki wody,1 łyżka natki pietruszki,1 łyżeczka czerwonej papryki słodkiej,1 łyżeczka pomidor suszony z bazylią,1 łyżeczka ulubionej przyprawy,1 łyżka kopru. wykonanie: Jajka ugotować na twardo, ostudzić,obrać ze skorupek.Do garnka wlać 3,5 szklanki wody oraz mięso i jarzynkę, gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa na kości.Gdy mięso jest już miękkie wyjąć je z wywaru, w międzyczasie śmietanę, mąkę, paprykę słodką w proszku, pomidor suszony oraz 0,5 szklanki wody dokładnie wymieszać aby nie było grudek.Zalać wywar (zostaje około 1,5 szklanki wody) dodając nać pietruszki i doprawiając do smaku ulubioną przyprawą, zagotować.Pod koniec gotowania dodać koper i zagotować do powstania sosu.Podałam z ziemniakami i jajkiem ugotowanym na twardo z sosem oraz pikle w curry swoje.
Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.
Wyszukaj przepis dla siebie
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Popularne w tym miesiącu
-
Co tam u was ? dawno mnie nie było a to tylko dlatego że obecnie przebywam u córki aż w Grajewie, tak więc dzisiejszy obiad od niej z domu...
-
Mielone to najsmaczniejsze kotlety w Polskich rodzinach czyż nie ? mam dziś dla was mój kolejny pomysł na pyszne soczyste a zarazem syte kot...
-
Witam serdecznie w pochmurny i deszczowy wtorek jak dziś u was prezentuje się dzień obiadowy ? u nas krokiety mojego pomysłu. Została mi pas...
-
Chcecie przepis na moje wymyślone bułki drożdżowe ? a dlaczego wymyślony ponieważ nie zrobione na parze a gotowane w zwykłej wodzie, bułki w...
-
Dzień dobry państwu dziś na obiadek przygotowałam polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo - musztardowym niby wielkie nic a jednak obiad wy...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz