Reklama

Wyszukaj przepis

Szybka pomidorowa.

 składniki:  2 dowolne kawałki mięsa z kością, 1 szklanka ryżu, pęczek natki pietruszki, 1 łyżka majeranku, ulubiona przyprawa w formie jarzynki, 1 duża marchewka, 3 ziela angielskie, 1 liść laurowy, 1 koncentrat pomidorowy 160 g, 3 łyżki zabielacza do kawy.
wykonanie: Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso z kością oraz marchew pokrojoną dowolnie i gotować do miękkości mięsa na kościach. Gdy mięso i marchew są już miękkie dodać ryż, doprawić do smaku ulubioną przyprawą, dodać ziela angielskie i liść laurowy, gotować do miękkości ryżu. Następnie dodać majeranek oraz koncentrat pomidorowy, chwilę pogotować. Pod koniec gotowania dodać pokrojoną natkę pietruszki oraz śmietankę do kawy, herbaty ( dałam go tylko dlatego że nie miałam śmietany ). Zagotować. Często gotuję razem z ryżem bo u mnie nie lubią abym osobno gotowała ryż.

Komentarze

Popularne posty