wykonanie: Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać umyte mięso, korzeń pietruszki i seler pokrojone dowolnie oraz liść pora, gotować do miękkości mięsa.Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do ich miękkości.Gdy ziemniaki są już miękkie dodać poszatkowaną kapustę, doprawić według swego smaku, gotować do miękkości kapusty.Jak kapusta jest już miękka dodać ziele i liść laurowy oraz groszek z marchewką i koper, zagotować.Na sam koniec dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki.Podałam ze świeżo zmielonym pieprzem kolorowym.
Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.
Wyszukaj przepis dla siebie
środa, 7 sierpnia 2019
Wiosenna jarzynowa
składniki: Dowolny kawałek mięsa (u mnie kawałki łopatki),kawałek korzenia pietruszki i selera,1 duży liść pora,300 g kapusty słodkiej (już bez głąba),1 puszka groszku z marchewką,ulubiona przyprawa,4 ziarenka ziela angielskiego,2 małe liście laurowe,1 łyżka kopru,1 łyżka natki pietruszki,6 ziemniaków.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Popularne w tym miesiącu
-
Robiliście - piekliście już kiedyś pasztet z cukinii ? jeżeli nie to z czystym sumieniem polecam wam upieczenie takiej wersji pasztetu będzi...
-
Co dziś u was w taki upał króluje w czas obiadowy ? ja przygotowałam kartacze i przyznam się bez bicia że to moje pierwsze kartacze w życiu ...
-
Zdradzę państwu przepis jak przygotować wątróbkę aby w czasie smażenia nie pryskała. Jesteście ciekawi ? w takim razie zabieram się za pisan...
-
Do Niedzielnej kawki kłaniają się pyszne drożdżówki wykonane na zsiadłym mleku z borówkami i kruszonką. Lubicie ? mogą być wykonane z dowoln...
-
Dziś z wielką przyjemnością zaproszę Państwa na pyszną surówkę obiadową z ogórków gruntowych którą nauczyła mnie była teściowa, jest to najs...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz