Reklama

Wyszukaj przepis

Wiosenna jarzynowa

składniki: Dowolny kawałek mięsa (u mnie kawałki łopatki),kawałek korzenia pietruszki i selera,1 duży liść pora,300 g kapusty słodkiej (już bez głąba),1 puszka groszku z marchewką,ulubiona przyprawa,4 ziarenka ziela angielskiego,2 małe liście laurowe,1 łyżka kopru,1 łyżka natki pietruszki,6 ziemniaków.

wykonanie: Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać umyte mięso, korzeń pietruszki i seler pokrojone dowolnie oraz liść pora, gotować do miękkości mięsa.Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do ich miękkości.Gdy ziemniaki są już miękkie dodać poszatkowaną kapustę, doprawić według swego smaku, gotować do miękkości kapusty.Jak kapusta jest już miękka dodać ziele i liść laurowy oraz groszek z marchewką i koper, zagotować.Na sam koniec dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki.Podałam ze świeżo zmielonym pieprzem kolorowym.

Komentarze

Popularne posty