składniki : 500 g żeberek trójkątów, 1 łyżka przyprawy Delikat, 1 łyżka przyprawy do żeberek, 0,5 łyżeczki ulubionej przyprawy w formie jarzynki, 1,5 czubatej łyżki mąki, 5 łyżek oleju, 2 łyżki śmietany, 4 ziarenka ziela angielskiego, 2 liście laurowe, 1 mały pęczek natki pietruszki, 1 łyżka suszonych warzyw.
wykonanie : Żeberka przeciąć na mniejsze kawałki, posypać przyprawą Delikat, przyprawą do żeberek oraz olejem z opisu, dokładnie wymieszać. Na suchą patelnię ułożyć żeberka z całą zawartością i obsmażyć na rumiano. Do garnka wlać 3 szklanki wody dodać ulubioną przyprawę w formie jarzynki oraz suszone warzywa, ułożyć usmażone żeberka i dusić pod pokrywką na pół przykryciem. Gdy wyparuje około szklanki wody dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki. Śmietanę rozprowadzić w pół szklanki wody z mąką, zalać żeberka zagotować. Podałam z ziemniakami pysznym sosem z żeberek oraz mizerią z ogórka.
Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.
Wyszukaj przepis dla siebie
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Popularne w tym miesiącu
-
Robiliście - piekliście już kiedyś pasztet z cukinii ? jeżeli nie to z czystym sumieniem polecam wam upieczenie takiej wersji pasztetu będzi...
-
Co dziś u was w taki upał króluje w czas obiadowy ? ja przygotowałam kartacze i przyznam się bez bicia że to moje pierwsze kartacze w życiu ...
-
Zdradzę państwu przepis jak przygotować wątróbkę aby w czasie smażenia nie pryskała. Jesteście ciekawi ? w takim razie zabieram się za pisan...
-
Do Niedzielnej kawki kłaniają się pyszne drożdżówki wykonane na zsiadłym mleku z borówkami i kruszonką. Lubicie ? mogą być wykonane z dowoln...
-
Dziś z wielką przyjemnością zaproszę Państwa na pyszną surówkę obiadową z ogórków gruntowych którą nauczyła mnie była teściowa, jest to najs...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz