Reklama

Wyszukaj przepis

Buraczkowa.

Buraczki to warzywo które uwielbiam w każdej postaci więc dziś :
 składniki : 3 sztuki ogonów wieprzowych lub innego mięsa z kością, 2 średniej wielkości marchewki, 5 dużych ziemniaków, 1 gałązka selera, 3 małe korzenie pietruszki, 4 ziarenka ziela angielskiego, 1 liść laurowy, 1 mały pęczek natki pietruszki, 1 słoik buraczków ( mam swoje ), 1 płaska łyżka przyprawy w formie jarzynki, 1 mała śmietana 18%.
 wykonanie : Do garnka wlać 1,5 litra wody, dodać ogonki, marchew pokrojoną dowolnie oraz ziela angielskie i liść laurowy. Gotować do miękkości mięsa na ogonkach, następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz drobno pokrojoną nać selera i korzeń pietruszki ( może być w całości ), gotować do miękkości ziemniaków. Gdy ziemniaki są już miękkie dodać buraczki ze słoika i zagotować doprawiając przyprawą oraz octem i cukrem według swego smaku. W międzyczasie śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy. Zalać zupę, zagotować. Na koniec dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki lekko zagotować i wyłączyć gaz. Buraczkową mogłabym jeść codziennie.








Komentarze

Popularne posty