Reklama

Wyszukaj przepis

Flaczki.

Uwielbiam flaczki w każdej postaci, wiem że są ludzie którzy nawet nie tchną tego dania, ja za to mogłabym je jeść codziennie 😂.
 składniki :

 1 kg flaków wołowych gotowanych krojonych ( kupiłam w Biedronce ), 2 kości schabowe z mięsem, 1 łyżka majeranku, 2 ząbki czosnku, 1 duża marchew, 1 duży lub 2 mniejsze korzenie pietruszki, 1 łyżka suszonych warzyw, 2 łyżki przyprawy do flaków @Organic - Fabryka Smaku lub 1,5 opakowania przyprawy do flaków, 1 łyżka słodkiej papryki w proszku.
 wykonanie : 

Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso z kością i gotować do jej miękkości, w międzyczasie na tarce jarzynowej zetrzeć marchew i pietruszkę. Gdy mięso z kością jest już miękkie dodać flaczki oraz startą marchew i pietruszkę, gotować na wolnym ogniu do czasu miękkości flaków. W czasie gotowania dodać potrzebne przyprawy i nadal gotować. Gdy na flakach jest taka jakby skórka to znaczy że flaki są już gotowe. U mnie zawsze jada się flaki z bułką.








Komentarze

Popularne posty