Gulasz z łopatki.
składniki : 750 g chudej łopatki wieprzowej, 1 łyżka suszonych warzyw, 1 łyżka przyprawy Delikat, 0,5 łyżki przyprawy do mięsa, 0,5 łyżki czerwonej papryki słodkiej w proszku, szczypta pieprzu białego i cytrynowego, 4 łyżki oleju, 2 łyżki mąki, 1 łyżka śmietany, 3 szklanki wody, 1 mały pęczek pietruszki, 0,5 łyżeczki soli.
Mięso z łopatki pokroić w kostkę,
obsypać przyprawami i dodać olej
wszystko dokładnie wymieszać.
Na patelni obsmażyć mięso
w międzyczasie do garnka wlać wodę dodać suszone warzywa zagotować.
Gdy mięso jest już podsmażone całą zawartość z patelni przełożyć do garnka z wodą i suszonymi warzywami.
Gotować na wolnym ogniu do czasu aż mięso będzie miękkie i wyparuje około 1 szklanki wody. Dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki.
W małym słoiczku po koncentracie pomidorowym wlać do połowy zimnej wody, dodać mąkę z opisu oraz śmietanę i rozrobić aby nie było grudek.
Zalać mięso i zagotować.
Podałam z kaszą wiejską średnią oraz sałatką z chyli.
Mięso z łopatki pokroić w kostkę,
obsypać przyprawami i dodać olej
wszystko dokładnie wymieszać.
Na patelni obsmażyć mięso
w międzyczasie do garnka wlać wodę dodać suszone warzywa zagotować.
Gdy mięso jest już podsmażone całą zawartość z patelni przełożyć do garnka z wodą i suszonymi warzywami.
Gotować na wolnym ogniu do czasu aż mięso będzie miękkie i wyparuje około 1 szklanki wody. Dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki.
W małym słoiczku po koncentracie pomidorowym wlać do połowy zimnej wody, dodać mąkę z opisu oraz śmietanę i rozrobić aby nie było grudek.
Zalać mięso i zagotować.
Podałam z kaszą wiejską średnią oraz sałatką z chyli.
Komentarze
Prześlij komentarz