Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.

Wyszukaj przepis dla siebie

niedziela, 15 września 2019

Kiełbasa jeżyk na duszonej cebulce.

Mimo że dziś niedziela, a pogoda w miarę dobra bo bez deszczu więc skorzystałam i wy kopałam ziemniaki, tak więc dziś obiad na szybko :
 składniki : 2 duże cebule, 1 łyżka wody, sól do cebuli, olej do smażenia cebuli i kiełbasy, 3 pętka ( w zależności od liczby osób ) dowolnej kiełbasy.
 wykonanie : W czasie gdy ziemniaki się gotują, cebulę obrać i pokroić w piórka, podsmażyć na oleju na rumiany kolor następnie dodać łyżkę wody, posolić do smaku i poddusić cebulę do czasu wyparowania wody. Na drugiej patelni wlać olej, kiełbasę pokroić jeden bok w kratkę i podsmażyć na rumiano. Podałam z ziemniakami i tłuszczem od kiełbasy oraz ogórek kiszony.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne w tym miesiącu