Dziś stwierdziłam nie gotuję bo mnie serce trochę kuje, lecz cóż zrobić za oknem plucha i głodne są nasze brzucha 😂.
składniki : 0,5 kilograma serduszek, 1 średnia marchew, 6 - 8 ziemniaków ( w zależności od gęstości zupy ), 0,5 szklanki kaszy pęczak, szczypta liści lubczyk - magii, 2 łyżki natki pietruszki, 3 ziarenka ziela angielskiego, 1 liść laurowy, 1 łyżka liści selera.
wykonanie : Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte serduszka ( ja miałam mrożone ) oraz dobrze wypłukaną kaszę pęczak i marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości kaszy i serduszek. Gdy wszystko jest już dość miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz liść selera pokrojony, gotować do miękkości ziemniaków. Jak ziemniaki są już miękkie doprawić do smaku, vegeta domowa lub sól dodać natkę pietruszki i zagotować.
Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.
Wyszukaj przepis dla siebie
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Popularne w tym miesiącu
-
Robiliście - piekliście już kiedyś pasztet z cukinii ? jeżeli nie to z czystym sumieniem polecam wam upieczenie takiej wersji pasztetu będzi...
-
Co dziś u was w taki upał króluje w czas obiadowy ? ja przygotowałam kartacze i przyznam się bez bicia że to moje pierwsze kartacze w życiu ...
-
Zdradzę państwu przepis jak przygotować wątróbkę aby w czasie smażenia nie pryskała. Jesteście ciekawi ? w takim razie zabieram się za pisan...
-
Do Niedzielnej kawki kłaniają się pyszne drożdżówki wykonane na zsiadłym mleku z borówkami i kruszonką. Lubicie ? mogą być wykonane z dowoln...
-
Dziś z wielką przyjemnością zaproszę Państwa na pyszną surówkę obiadową z ogórków gruntowych którą nauczyła mnie była teściowa, jest to najs...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz