Pieczarkowa.
składniki : 2 dowolne kawałki mięsa z kością, 1 duża marchew, 1 liść pora, 3 małe gałązki selera, 4 ziarenka ziela angielskiego, 1 liść laurowy, 500 g pieczarek, 1 pęczek natki pietruszki, 1,5 łyżki masła, 1 mała śmietana 18 %, ulubiona przyprawa w formie jarzynki, 6 - 8 ziemniaków.
wykonanie : Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie, ziela i liść laurowy, gotować do miękkości mięsa.
Gdy mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz przyprawę w formie jarzynki i gotować do miękkości ziemniaków.
W międzyczasie na patelni rozpuścić masło i dodać oczyszczone pieczarki bez nóżek ( no chyba że ktoś lubi bo ja osobiście nie ), podsmażyć do wyparowania wody,
następnie dodać do gotującej się zupy gdy ziemniaki są już miękkie
oraz liść pora i selera pokrojonego drobno, pogotować około pół godziny na wolnym ogniu do miękkości grzybów.
Następnie śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy zalać zupę i zagotować.
Na koniec gotowania dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki
i zagotować.
Uwielbiamy pieczarkową i ten zapach grzybów nie do opisania.
wykonanie : Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie, ziela i liść laurowy, gotować do miękkości mięsa.
Gdy mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz przyprawę w formie jarzynki i gotować do miękkości ziemniaków.
W międzyczasie na patelni rozpuścić masło i dodać oczyszczone pieczarki bez nóżek ( no chyba że ktoś lubi bo ja osobiście nie ), podsmażyć do wyparowania wody,
następnie dodać do gotującej się zupy gdy ziemniaki są już miękkie
oraz liść pora i selera pokrojonego drobno, pogotować około pół godziny na wolnym ogniu do miękkości grzybów.
Następnie śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy zalać zupę i zagotować.
Na koniec gotowania dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki
i zagotować.
Uwielbiamy pieczarkową i ten zapach grzybów nie do opisania.
Komentarze
Prześlij komentarz