Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.

Wyszukaj przepis dla siebie

sobota, 21 września 2019

Pieczarkowa.

Uwielbiam grzyby ale najbardziej to pieczarki, boczniaki i opieńki, dziś jedna z ulubionych zup czyli :
 składniki : 1 dowolny kawałek mięsa z kością, 500 g pieczarek, 1 średnia marchew, 2 łyżki natki pietruszki, 1 korzeń pietruszki, 1 mały liść selera, 0,5 dużej śmietany 18 %, 6 średniej wielkości ziemniaków.
 wykonanie : Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie i liście selera pokrojone, gotować do miękkości mięsa. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do ich miękkości. Gdy ziemniaki są już miękkie dodać wcześniej oczyszczone pieczarki bez nóżek, doprawić według swego smaku i gotować na wolnym ogniu do miękkości pieczarek. Następnie dodać natkę pietruszki i nadal gotować, w międzyczasie śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy. Zalać zupę zagotować. Uwielbiam zapach gotującej się zupy z pieczarek zapach roznosi się po całym domu. Dziś pieczarki nie zasmażałam na maśle zrobiłam inaczej i smak wyszedł przepyszny.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne w tym miesiącu